V 17letech bez vlasů

0 příspěvků / 0 new
Thomas12
Offline
Na fóru od: 27.12.2017
V 17letech bez vlasů

Dobrý den, trápí mě jedna věc a to ta, že už ve svých 17ti letech jsem byl bez vlasů. Nějaké vlasy mám, ale vážně minimálně. Geneticky bych to dáno mít neměl, otec, dědové a další členové rodiny mají zdravé a husté vlasy. Navíc i kdybych to měl dáno geneticky, tak přeci se to neprojeví už v 17ti letech a já bych se rád dozvěděl více, protože v takovém věku být bez vlasů, kdy mojí vrstevníci mají husté kštice a každý měsíc jiné účesy.. Jen tiše závidím.
Mám prořídlou celou vrchní část hlavy, velké kouty a zboku u ucha mám ustupující trojúhelníček (viz foto, vyznačil jsem ho černou čárou). Od 17ti let se mi to nezhoršuje, je to prakticky +- pořád stejné. Nyní mám 19. Rád bych alespoň přišel na to, co je (bylo) příčinou, že se mi vlasy vytratily. Zdravotní potíže nemám, jen mi jedna chlopeň na štítné žláze pracuje méně, ale podle doktorky je to v pořádku a netřeba zatím léčit. Také mě trápí nervozita a nadměrné pocení (strašně se potím na nohou, dlaních a v podpaží i za klidu), takže předpokládám, že bych mohl mít i něco s hormony? Ale jestli to má nějaký vliv na vlasy, to netuším. Nemáte nějaké tipy popř. zkušenosti s tak brzkým plešatěním? Podle všecho to vypadá na Androgenní Alopecii (výpadek způsobuje DHT), ale ta se projevuje nejdříve kolem 20. roku života, zatím co já jsem bez vlasů už od 17let.
Jediné, co mě napadlo, tak je Minoxidil, ale musí se brát neustále, jinak účinky mizí a vlasy opět vypadají a navíc po čase minoxidil ztrací účinky, takže je to jen dočasné řešení a taky to pravděpodobně na kouty moc nezabírá. Díky mooc za rady.

Zde je foto:

https://ibb.co/m9YwGb
https://ibb.co/b1fXpw
https://ibb.co/dOoJUw
https://ibb.co/dmm59w